Cramo Adapteo

Cramo Adapteo hyr ut lokaler i form av moduler och paviljonger till skola, förskola, kontor och boende. De upplevde att de fått en stämpel som inte speglade deras egentliga verksamhet som leverantör av tillfälliga lokaler med hög kvalitet. Tillsammans med Cramo Adapteo tog vi fram två varumärkesbyggande företagsfilmer. De visade vidden av modulernas användningsområden, Cramo Adapteos roll som samhällsbyggare samt några inspirerande lösningar utanför tankeboxen. Båda filmerna gjordes i en lång och en kort version som sedan spreds i premiumkanaler och på sociala medier. Sandra Jurefors, marknadsassistent på Cramo Adapteo, beskriver samarbetet med Great Story Video som lättsamt och engagerat. – Great Story Video förstod vilken känsla vi ville skapa och kom med massor av kreativa idéer som vi fick vara med och skruva på. Allting skedde med en lättsamhet som gjorde samarbetet väldigt trevligt, säger Sandra. Mats Jarmer, marknadskommunikatör på Cramo Adapteo, ser kampanjen som både lärorik och framgångsrik. – Great Story Videos strategier för distribution var en helt ny dimension för oss på Cramo Adapteo. Det gav oss inte bara en film utan ett helhetstänk. Våra filmer både uppnådde och översteg flera av de kampanjmål som vi satte upp. Vi är väldigt nöjda med våra filmer och ser gärna fler samarbeten i framtiden, säger Mats.

Stena recyling

”Film ligger oss väldigt nära om hjärtat, men vi vill inte bara producera film – filmen har ju ett värde först när någon ser den” Stena Recyling erbjuder kostnadseffektiva återvinningslösningar och arbetar aktivt med att göra sina kunder och företag mer hållbara. Tillsammans med reklambyrån Stendahls har de producerat filmer för att väcka engagemang och nå ut till beslutsfattare i industrin. I samarbete med Stendahls arbetar Great Story Video idag med distributionen av Stena Recyclings kampanjer över fem marknader. Genom att ta fram varierade spridningsstrategier som innehåller allt från olika videoformat, sponsrade redaktionella samarbeten och sociala aktiveringar har vi under kampanjernas gång ansvarat för att aktivt optimera innehållet för att uppnå engagerat tittande samt driva relevant trafik till de lokala sajterna. Marie Wümer som är Key Account Manager och partner på Stendahls reklambyrå ser samarbetet med Great Story Video som en viktig del i deras marknadsföring. – Film ligger oss väldigt nära om hjärtat, men vi vill inte bara producera film – filmen har ju ett värde först när någon ser den. Great Story Video är väldigt proaktiva och duktiga på att sprida film. De förutser och föreslår saker redan innan och är det något som inte fungerar under tidens gång så löser man det, säger Marie.

Case

Gränges

Världsledande företaget Gränges är underleverantör av högteknologiska aluminiumprodukter till flera stora företag inom fordonindustrin, bland annat Volvo, Audi och Porsche. Trots miljardomsättning på global mark upplevde de att få hade den kännedom om bolaget som de önskade och påbörjade under slutet av 2016 en stor satsning för att stärka deras arbetsgivarvarumärke. Great Story Video fick i uppdrag att producera en video med syfte att lyfta företagsklimatet och i nära samarbete med Gränges regisserade, producerade och distribuerade vi filmen i nischade kanaler som Youtube, Linkedin, NyTeknik och kompetens.se. Satsningen som inkluderade flera marknadsföringsaktiviteter parallellt resulterade enligt mätningar av företaget Universum Global i rekordsnabb ökning av kännedom, något Gränges personaldirektör Magnus Carlström senare tilldelades hederspris för. Han säger att de har märkt stor skillnad efter satsningen, både internt och externt och är väldigt nöjd över resultatet av samarbetet med Great Story Video. – Det var ett interaktivt arbete tillsammans, Great Story Video hade full respekt för vad vi ville få fram och kunde bidra med idéer som lyfte konceptet till det bättre. Nu finns det en stolthet inom företaget och vi känner oss äntligen som en modern organisation, säger Magnus.

FirstVet

”Vi hade en idé om vad vi ville få sagt men visste inte vad som funkar i rörligt format, Great Story Video kunde göra de förändringar som behövdes i enlighet med vad vi ville få ut” FirstVet är Sveriges första app där du kan träffa veterinärer och specialister direkt genom videosamtal. De driver även sajterna veterinaren.nu, katter.nu och kattforum.se. Sedan april 2017 ansvarar Great Story Video för affärsutvecklingen och försäljningen på FirstVets 3 sajter och har introducerat flera nya sätt att marknadsföra sig på via hemsidorna. Bland annat genom outstream video, native advertising och sponsrat redaktionellt videoinnehåll. Sajterna är tre av de största i landet inom nischen sällskapsdjur och attraherar över 300,000 unika besökare varje månad. Vid lanseringen av FirstVet fick Great Story Video i uppdrag att producera en reklamfilm till deras hemsida och sociala kanaler. David Prien som är VD på FirstVet menar att produktionen både var snabb och kostnadseffektiv samtidigt som kundbemötandet höll en hög nivå. – Great Story Video var riktigt bra att jobba med. De var tillgängliga hela tiden, snabba på att svara och kunde komplettera oss på ett bra sätt. Vi hade en idé om vad vi ville få sagt men visste inte vad som funkar i rörligt format, Great Story Video kunde göra de förändringar som behövdes i enlighet med vad vi ville få ut, säger David.

Case

Medhelp

MedHelp verkar inom e-hälsa och erbjuder digitala vårdtjänster som riktar sig till företag, organisationer och vården. Under 2017 gjorde de en bred kommunikationssatsning för att positionera sig på marknaden. Great Story Video fick äran att vara en del av den digitala satsningen och tillsammans producerades en video med fokus på employer branding och en animerad branding video. För att nå ut och få bred spridning ansvarade även Great Story Video för att aktivt placera och optimera innehållet på flera digitala plattformar – bland annat genom nischade sajtmiljöer, sociala kanaler, webb-TV, native to video och IP styrd annonsering. Jonas Sareld som är marknadschef på MedHelp är nöjd över samarbetet och menar att den digitala satsningen till stor del har varit med och påverkat till ökad kännedom om MedHelp. – Vi har haft bra reaktioner på bland annat banners som är väsentligt högre än genomsnittet, och det är ju jättekul. Det känns som att branschen vet mer om oss nu och har tagit till sig mycket av de här budskapen. Jag är förstås övertygad om att det är en kombination av flera marknadsaktiviteter vi gjort som påverkat, men det här är en viktig del av det. Vi är övertygade om att det här är en viktig kanal som bidrar till ökad medvetenhet om MedHelp som varumärke, säger Jonas.

Case

Aqua Dental

Aqua Dental är idag Sveriges snabbast växande tandläkarkedja och har sedan våren 2017 valt att satsa mer på rörligt content för att nå ut till sina kunder. Idag samarbetar Aqua Dental med Great Story Video för att löpande producera men även distribuera rörligt innehåll i olika kanaler. Great Story Video har bland annat producerat en reklamfilm, animerade explainers och tipsfilmer. Henrik Augustsson som är VD för Aqua Dental är optimistisk inför ett fortsatt samarbete med Great Story Video då han ser video som ett starkt medium att använda på flera plan – både för att skapa konvertering men även i varumärkesbyggande syfte. – Vi vill inte göra en film som vi kan ha i flera år utan vi vill ha många filmer att jobba med inom flera områden. Great Story Video erbjuder en prisvärd tjänst på hög nivå vilket gör det möjligt att skapa mer utan att kompromissa med kvaliteten. Det går dessutom snabbt att jobba ihop och att få en snygg produkt – det värdesätter vi, säger Henrik.